Végzettség/Képesítésszilynesimon

  • Óvónőképző, Sopron
  • Tanítóképző, Szekszárd
  • Óvodai közoktatási szakértői képzés, Budapest
  • Közoktatás-vezető, Budapest
  • Mesterpedagógusi vizsga, Budapest

Bemutatkozás

1961. március 16-án Zalában születtem. Nagykanizsán érettségiztem. Az Édesanyám nagy tisztelettel beszélt mindig a tanítókról, pedagógusokról. Azt gondolom, az ő mély szeretetteljes, példamutató nevelése és a kisgyerekek iránti szeretetem, érdeklődésem indított arra, hogy pedagógus legyek. Óvodapedagógusi és tanítói diplomát szereztem. Egy életre elkötelezett lettem az óvodai nevelés az óvodás gyerekek nevelése iránt.

Megismertem többféle fenntartású intézményt. Dolgoztam önkormányzati, főiskolai gyakorló óvodában, egyházi intézményben. Szerettem a munkahelyeimet, munkatársaimat. 20 esztendőig vezettem hitem, tudásom, szeretetem minden erejével a Szent Rita Katolikus Óvodát. 2019 szeptemberétől a „Halacska” kiscsoportban szeretgetem a gyerekeket.

Életem, munkám alapja: A szeretet himnusza

„Szóljak bár az angyalok nyelvén, ha szeretetem nincsen, olyanná lettem, mint a zengő érc, vagy mint a pengő cimbalom. És legyen bár prófétáló tehetségem, és ismerjem bár az összes titkokat és minden tudományt, és legyen bár oly teljes hitem, hogy a hegyeket áthelyezzem: ha szeretetem nincsen, semmi sem vagyok. És osszam el bár egész vagyonomat a szegények táplálására, és adjam bár át testemet, úgy hogy elégjek: ha szeretetem nincsen, semmit sem használ nekem! A szeretet türelmes, nyájas; a szeretet nem féltékeny, nem cselekszik rosszat, nem fuvalkodik fel, nem nagyravágyó, nem keresi a magáét, nem gerjed haragra, nem gondol rosszat, nem örvend a gonoszságnak, de együtt örvend az igazsággal; mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel. A szeretet soha meg nem szűnik; a prófétálások – véget érnek, a nyelvek – megszűnnek, a tudomány – elenyészik. Mert rész szerint való az, amit megismerünk, és rész szerint való az, amit prófétálunk; midőn pedig majd eljő, ami tökéletes, véget fog érni az, ami rész szerint való. Midőn gyermek voltam, úgy beszéltem, mint gyermek, úgy viselkedtem, mint gyermek, úgy gondolkoztam, mint gyermek; midőn pedig férfiúvá lettem, felhagytam azokkal, amik gyermekhez valók. Most tükör által homályban látunk; akkor pedig majd színről-színre. Most rész szerint ismerek, akkor pedig úgy fogom ismerni, amint én is ismert vagyok. Most azért megmarad a hit, a remény, a szeretet, ez a három; de ezek között legnagyobb a szeretet.” (1 Kor 13,1-13)

 

 

2020 Július
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

hatartalanul logo

Szent Vér Báta

pk figyelj ram