Végzettség

 testnevelő-edző (triatlon sportágban)

 

Bemutatkozás

Kamaszkorom óta a mindennapjaim fontos része a sport. Az iskolai kosárlabdát az atlétika követte, majd pár év múlva triatlonra nyergeltem. 1997-ben hosszútávú magyar bajnokságot nyertem (3,8 km úszás, 180 km kerékpár és 42 km futás), innentől elsősorban ezen a távon versenyeztem, sok szép eredményt elérve hazai és nemzetközi szinten. 2007-ben a hawaii Iron Man világbajnokságon képviselhettem a magyar színeket.

Három gyermekem születése után a terepfutás adott újra lendületet a sportban, motivációt a mindennapokhoz. A mai napig aktívan versenyzem.

Családommal Tolnán élünk, aktív részesei vagyunk a helyi sportközösségnek. Férjem és gyermekeim is napi szinten sportolnak.

A Testnevelési Egyetemen triatlon szakedzői képzést végeztem, edzőként néhány évig gyerekatlétikát tanítottam Tolnán, majd a Tolnai Szent István Gimnáziumban dolgoztam testnevelőként. Edzőként felnőtt tanítványaimat segítem céljaik elérésében.

A gyermekek sportos életmódra való segítését nagyon fontosnak tartom: a mozgás, a sport által játszva tanulhatják meg a hétköznapi élet alapvető értékmérőit, szabályait, mindezt úgy, hogy hosszan tartó, jó egészséget kapnak.

Hiszem, hogy személyes példamutatással lehet igazán jól tanítani, a tanórákon együtt mozgom a gyerekekkel, így tevékeny részese vagyok az ő életüknek is.

„Lehetetlen nem létezik, a lehetetlen egy lehetőség.”

Szent Vér Báta

pk figyelj ram