Végzettség/képesítés:

  • óvónő
  • tanító – ének szakkollégium

 

Bemutatkozás

Sok éve dolgozom pedagógusként, egyházi házasságban élek, három gyermekem van. Közülük kettő már felnőtt, nős, két gyermekkel. Legkisebb gyermekem Esztergomban a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumban tanul.

Már a gimnáziumi évek alatt eldöntöttem, hogy pedagógus leszek. Ez az elhatározás annyira erős volt bennem, hogy mindent megtettem azért, hogy gyermekekkel foglalkozhassak. Először óvónőként dolgoztam, szereztem óvónői diplomát. Tizenhárom évet töltöttem el óvónőként, ebből hat évet óvodavezetőként. 1986-ban költöztünk Szekszárdra, és a Dienes Valéria Általános Iskolában kaptam tanítói állást. Ekkor végeztem el a tanítóképzőt, ének szakkollégiummal. Gyermekeimet próbáltam vallásosan nevelni, de abban az időben ez igen sok nehézséget okozott. Nem nézték jó szemmel, hogy egy pedagógusnak templomba jár a gyermeke. Szerencsére a rendszerváltás megoldotta a nehézségeket. Ekkor már nemcsak a gyermekeimet járattam hittanra, hanem én is beiratkoztam a pécsi teológiai főiskolára azzal a szándékkal, hogy pótoljam azt, amit az addigi rendszer elvett tőlem. Itt szereztem meg hitoktatói végzettségemet, amit azóta csak kamatoztatok.
1993- őszén a katolikus iskola indulásakor Farkas Béla atya felajánlott egy tanítói állást, amit nem tudtam elfogadni, mert akkor már tudtam harmadik gyermekem érkezéséről. Így csak óraadóként, hittant és éneket tanítottam április közepéig gyermekem megszületéséig. E néhány hónap alatt világos lett bennem, hogy itt a helyem, Krisztus evangéliumát csak itt tudom hirdetni. 1997 szeptemberében már főállású munkahelyem lett a katolikus iskola, munkámat pedig szolgálatnak tekintem . Itt találkoztam igazán nehéz sorsú gyermekekkel, s ez nem hagyott nyugodni. Mindig a megoldást kerestem, hogyan lehetne segíteni. A jó Isten ebben is támogatott, amikor meghívást kaptam a PMM igazgatójától gyermekmissziós csoport létrehozására. Most már tudom, hogy nekünk, keresztény pedagógusoknak milyen nagy a felelősségünk. Rajtunk múlik, milyen lesz a jövő nemzedék. Minden erőmmel azon leszek, hogy HITTEL, SZERETETTEL, HITRE, SZERETETRE neveljem a rámbízottakat.

2020 Április
H K Sz Cs P Szo V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

hatartalanul logo

Szent Vér Báta

pk figyelj ram