Brunner Gáborné, Dóri néni vagyok, háromgyermekes anyuka, 29 éve tanító néni, s immár 15 éve dolgozom Szekszárdon, a Szent József Iskolaközpontban.

 

„Ha azt szeretnénk, hogy a gyereknek megerősödjön az önbizalma, kérlek benneteket /…/ mondjátok el neki, hogy az ő korában ti is ugyanígy küszködtetek azokkal a dolgokkal, amikkel ő, álljatok mellé, erősítsétek meg abban, amiben jó! A modern pszichológia és pedagógia üzenete, hogy sugározz bizalmat! Nézz a gyerek szemébe, és mondd neki azt: tudom, hogy te ezt meg fogod tudni csinálni! Tudom, hogy képes vagy rá! /…/ Képzeljétek el, hogy nektek mondja ezt valaki teljes bizalommal és szeretettel! Ez olyan gyógyír a szívnek és olyan töltőerő, hogy a felnőtti kapcsolatokban is nagyon érdemes használni.”  Bagdy Emőke

Bagdy Emőke sorai és üzenete a pedagógiai hitvallásom. A legfontosabb dolognak tanítóként a gyerekek bizalmának elnyerését tartom. E nélkül oktató-nevelő munkát végezni nem lehet. Vallom, hogy minden gyermek külön egyéniség, és ezt így is kezelem. Sok szeretettel, türelemmel fordulok feléjük. Fontos feladat számomra, hogy megtaláljam minden kisgyermekben az erősségét és azt kibontakoztassam, fejlesszem. Ehhez eddig is, és ezután is a Jóisten segítségét kérem.

A másik nagyon fontos dolog tapasztalataim szerint a gyermek-szülő-pedagógus hármas együttmunkálkodása, mindig a gyermek érdekeit szem előtt tartva. Folyamatosan törekszem a szülőkkel való jó „munkakapcsolat” kiépítésére. Ehhez a kulcs szintén a bizalom. Ha a szülő megajándékoz ezzel, azzal a gyermekhez való utat is megkönnyíti. Ugyanígy működik a szeretettel. Ha a gyermek érzi, hogy a szülő szereti, elfogadja a tanító nénit, számára is vonzó lesz a személyisége, s ebben az érzelmi biztonságban sokkal könnyebben megy a tanulás is.

Iskolánk jelmondata: HIT, TUDÁS, SZERETET. Fontosnak tartom a gyermekek hitre nevelését, megismertetését a Jóistennel. A tudás megszerettetése az iskola fő feladata. Az egymás iránti szeretet és elfogadás pedig fő nevelési célja iskolánknak.

Ehhez a munkához kérem a Jóisten segítségét:

Segíts engem, Uram, hogy a tanítványaimat életem példájával vezethessem Tefeléd!

Segíts engem, Uram, hogy amikor tanítványaimmal foglalkozom, jóságos higgadtság, tekintély és szeretet áradjon belőlem!

Segíts engem, Uram, hogy figyelemmel kövessem tanítványaim jellembeli fejlődését, és meg tudjam óvni őket a rossz környezeti befolyásoktól! 

(Szent Mónika imája nyomán)

Ezzel a lelkülettel és nagy-nagy szeretettel várjuk az Ön gyermekét iskolánkba Emőke nénivel együtt.

2022 Augusztus
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Szent Vér Báta

pk figyelj ram